Kurser

För att gå kurs på Bollnäs brukshundsklubb krävs att du är medlem, endast undantag på vissa. Läs mer om medlemskap här.
Om man är intresserad av kurs så är det absolut säkraste sättet att fylla i en intresseanmälan. Då kommer man inte bort bland mailen och man får också information när en sådan kurs ligger ute för anmälan.

Valp/grundkurs, kursdag onsdagar, Sara K. Kursen är full!
För valpar och unga hundar från 3 månaders ålder. På den här kursen får hundägaren
lära sig de grundläggande kunskaperna i att träna hunden. Det handlar om relationen med hunden, att förstå vem hunden är, hur hunden lär sig och inlärning av olika allmänlydnadsmoment. Kursdag: onsdag . Tid 18-19.45 Datum:  21/10, 28/10, 4/11, 11/11 och 18/11. Plats: Kilafors Hundhall. Instruktör: Sara Karlsson Pris: 800 kr. Medlemskap krävs.

Valp/grundkurs, kursdag torsdagar, Sara A, start  v 46, Kursen är full!
För valpar och unga hundar från 3 månaders ålder. På den här kursen får hundägaren
lära sig de grundläggande kunskaperna i att träna hunden. Det handlar om relationen med hunden, att förstå vem hunden är, hur hunden lär sig och inlärning av olika allmänlydnadsmoment. Kursdag: Torsdagar Tid: kl 18-19.45 Datum: Start tidigast vecka 45. Kursen är på 5 tillfällen och kommer att vara inomhus i Kilafors Hundhall. Max 6 deltagare. Kurslitteratur ingår (man får låna) Instruktör: Sara Alfredsson Pris: 800 kr. Medlemskap krävs.

Kurs förberedande/nybörjare
För alla hundar från 4 månader ålder. På den här kursen går vi igenom grunder som en blivande tävlingshund har nytta av. Vi lär oss om hundens motivation och ert samarbete. Hur vi belönar och hur vi kan använda detta i momentträningen.  Oavsett om ni vill hålla på med rally, bruks, lydnad eller agility så är detta kursen för er. Beroende på den gren ni tänkt fokusera på så skiljer sig den fortsatta träningen åt men grunden är bra oavsett.
Kursdag: Måndagar Tid: kl 19.15-21 Datum: 9/11, 23/11, 7/12 och 21/12. Kursen är på 4 tillfällen/varannan vecka och kommer att vara inomhus i Kilafors Hundhall. Max 6 deltagare och vi måste vara minst 4 för att den ska bli av.
Instruktör: Karin Spännare Pris: 700 kr. Medlemskap krävs. Anmälan via formuläret!

Agilitykurs fortsättning. Kursen är full! 
För alla hundar från 6 månader ålder. På den här kursen anpassar vi innehållet mycket efter ekipaget. Vi kommer att arbeta med belöningar, hindersug, fokus och handling. Förkunskaper bör vara att man deltagit på tematräningar, gått förberedande/nybörjare eller har motsvarande kunskaper. Hunden bör kunna tunnlar och enklare (raka) linjer
Kursen kommer att vara på måndagar i Kilafors Hundhall kl 19.15- med start vecka 45 den 2/11. Övriga datum: 16/11, 30/11 och 14/12. För att hitta kolla på: www.kilaforshundhall.se. Ta med inneskor så slipper ni gå i strumpor (ytterskor är inte tillåtna) Ta med bra belöningar, både leksak och godis. Egen matskål/vattenskål/flaska är också bra att ha.
Instruktör Karin Spännare som nås på telefon/sms 070-3672182 eller mail: salsasmatte@gmail.com.

Kurs rallylydnad nybörjare / Torsdagar / Kilafors. Kursen pågår!
Inga förkunskaper inom rally krävs. Passar ALLA!
Kursen kommer att vara på Torsdagar kl 18.00 med start 8/10 (framflyttad). övriga datum: 15/10, 22/10, 29/10 och 5/11. Instruktör: Laila Christensen.

Bollnäs BK bjuder in till instruktörsutbildning i agility A2 Inbjudan till A2

Agility 
Vi har en blogg som vi använt när vi haft våra kurser.  Där kan ni se vilka kurser vi kan erbjuda. Titta in!

Allmänt
Alla hundraser är välkomna till Jycketorp. De enda som inte förekomma är varghybrider, dessa är förbjudna enl lag. Din hund måste vara minst 12 veckor gammal och vara vaccinerad mot valpsjuka. Alla hundar födda efter 2001 ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenskabrukshundklubben (SBK) har bestämt att from 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs kunna visa ID handling.

Studiefrämjandet är hundorganisationernas studieförbund. Hundcirklarna (kurserna) genomförs i samarbete med dem. Studiefrämjandets hemsida