Kurser

För att gå kurs på Bollnäs brukshundsklubb krävs att du är medlem, endast undantag på vissa. Läs mer om medlemskap här.
Om man är intresserad av kurs så är det absolut säkraste sättet att fylla i en intresseanmälan. Då kommer man inte bort bland mailen och man får också information när en sådan kurs ligger ute för anmälan.

Valp/grundkurs (1 plats kvar)
För valpar och unga hundar från 3 månaders ålder. På den här kursen får hundägaren lära sig de grundläggande kunskaperna i att träna hunden. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig och inlärning av olika allmänlydnadsmoment.
Kursdag: Onsdagar Tid: kl 18-19.30 Datum: 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 och 2/6. Kursen är på 5 tillfällen och kommer att vara utomhus på klubben. Max 6 deltagare. Kurslitteratur ingår (man får låna) Instruktör: Sara Alfredsson Pris: 800 kr. Medlemskap krävs. Anmälan via formuläret!

Förberedande agility / Kortkurs 3 ggr (4 platser kvar)
På den här kursen går vi igenom grunder som en blivande agilityhund har nytta av. Ni får tips på saker man kan träna på under tiden valpen växer klart. Om hunden är äldre så behöver den även ha dessa förkunskaper innan man kan börja med den riktiga hinderinlärningen. Vi provar även på några av hindren (som tunnlar) såklart.
Datum: Måndag 10/5, Måndag 24/5 och Onsdag 2/6 Tid: 18-20. Kursen är på 3 tillfällen och
kommer att vara utomhus i Lilltjära. Max 6 deltagare. Instruktör: Karin Spännare Pris: 600 kr. Medlemskap krävs. Anmälan via formuläret!

Introduktion lydnad /rally Kortkurs 3 ggr (2 platser kvar)
På den här kursen går vi igenom grunder som en blivande rally eller lydnadshund har nytta av. Kursen kommer till stor del att anpassas efter era önskemål men vi kommer att behandla belöningar, motivation, stadga, position och störning.
Kursdag: Måndagar Tid: kl 18-19.30 Datum: 3/5, 17/5 och 31/5. Kursen är på 3 tillfällen och
kommer att vara utomhus på klubben. Max 6 deltagare.
Instruktör: Karin Spännare Pris: 600 kr. Medlemskap krävs.  Anmälan via formuläret!

Med anledning av covid -19
Vi har ett maxantal på 6 deltagare per kurs.  Vi är utomhus och kommer inte att avbryta för fika. Endast en person per hund / gång får delta.

Vi vill tipsa om vår kanal på youtube där våra filmer vi gjort till våra kurser ligger.

Agility 
Vi har en blogg som vi använt när vi haft våra kurser.  Där kan ni se vilka kurser vi kan erbjuda. Titta in!

Allmänt
Alla hundraser är välkomna till Jycketorp. De enda som inte förekomma är varghybrider, dessa är förbjudna enl lag. Din hund måste vara minst 12 veckor gammal och vara vaccinerad mot valpsjuka. Alla hundar födda efter 2001 ska enligt Jordbruksverket vara ID märkta. Svenskabrukshundklubben (SBK) har bestämt att from 2007-01-01 måste alla hundar som deltar i någon form av kurs kunna visa ID handling.

Studiefrämjandet är hundorganisationernas studieförbund. Hundcirklarna (kurserna) genomförs i samarbete med dem. Studiefrämjandets hemsida