Aktuella kurser

Hoopers Prova på den 12/6
Vi har bjudit in Ulrika Gill som kommer hit med sina hoopersgrejer och introducerar oss i den nya sporten. Det blir en hel det prat men också prova på med hund. En halvdagskurs kl 10-14 lördagen den 12/6. 7 platser med hund, Kostnad: 750 kr (medlemmar i Bollnäs BK har förtur) Eventuellt kommer det finnas några åhörarplatser men det är beroende på om restriktionerna lättar. Anmälan via formuläret

Läs mer om Ulrika här: https://www.kennelqilox.se/
Om Hoopers: https://www.svenskahoopersklubben.se/

Valp/grundkurs (Kursen har pågår)
För valpar och unga hundar från 3 månaders ålder. På den här kursen får hundägaren lära sig de grundläggande kunskaperna i att träna hunden. Det handlar om relationen med hunden, förstå vem hunden är, hur hunden lär sig och inlärning av olika allmänlydnadsmoment.
Kursdag: Onsdagar Tid: kl 18-19.30 Datum: 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 och 2/6. Kursen är på 5 tillfällen och kommer att vara utomhus på klubben. Max 6 deltagare. Kurslitteratur ingår (man får låna) Instruktör: Sara Alfredsson Pris: 800 kr. Medlemskap krävs.

Förberedande agility / Kortkurs 3 ggr (Kursen pågår)
På den här kursen går vi igenom grunder som en blivande agilityhund har nytta av. Ni får tips på saker man kan träna på under tiden valpen växer klart. Om hunden är äldre så behöver den även ha dessa förkunskaper innan man kan börja med den riktiga hinderinlärningen. Vi provar även på några av hindren (som tunnlar) såklart.
Datum: Måndag 10/5, Måndag 24/5 och Onsdag 2/6 Tid: 18-20. Kursen är på 3 tillfällen och
kommer att vara utomhus i Lilltjära. Max 6 deltagare. Instruktör: Karin Spännare Pris: 600 kr. Medlemskap krävs.

Introduktion lydnad /rally Kortkurs 3 ggr (Kursen pågår)
På den här kursen går vi igenom grunder som en blivande rally eller lydnadshund har nytta av. Kursen kommer till stor del att anpassas efter era önskemål men vi kommer att behandla belöningar, motivation, stadga, position och störning.
Kursdag: Måndagar Tid: kl 18-19.30 Datum: 3/5, 17/5 och 31/5. Kursen är på 3 tillfällen och
kommer att vara utomhus på klubben. Max 6 deltagare.
Instruktör: Karin Spännare Pris: 600 kr. Medlemskap krävs.

Med anledning av covid -19
Vi har ett maxantal på 6 deltagare per kurs.  Vi är utomhus och kommer inte att avbryta för fika. Endast en person per hund / gång får delta.

Vi vill tipsa om vår kanal på youtube där våra filmer vi gjort till våra kurser ligger.

Agility 
Vi har en blogg som vi använt när vi haft våra kurser.  Där kan ni se vilka kurser vi kan erbjuda. Titta in!