Information från styrelsen

OBS! För att frågor, förslag och synpunkter ska behandlas av styrelsen så måste ett mail inkomma till sekreteraren. Frågor som kommer via faceebook eller på annat sätt kan vi inte garantera kommer upp på dagordningen. Sekreterare: salsasmatte@gmail.com

Hört och hänt (mars -21)
Vi börjar detta år med liknande restriktioner som vi avslutade föregående. Vi får mycket  frågor om kurser som vi inte alls kan svara på när de kommer igång. Det är också så att det finns en oro att vi inte kan möta upp behovet då vi kan starta. Våra instruktörer är få och ideelt arbetande. Många klubbar lider svårt i dessa tider (inte minst ekonomiskt) och det positiva är ändå att vår klubb mår ganska bra. Vi hade ett digitalt årsmöte där förra årets styrelse är i det närmaste intakt. Det är också ungefär samma personer som är aktiva inom de olika sektorerna. Vi är dock inte så många, det är en liten kärna av människor som gör väldigt mycket på klubben. Vi vill gärna ha in fler aktiva medlemmar och om man vill hjälpa till i klubbarbetet lite mer så ta gärna kontakt med någon av oss. Om vi är fler som hjälps åt så blir det både roligare och lättare.

December 2020. Detta mycket konstiga år börjar närma sig slutet. Det har varit ett år präglat av digitala möten och inställd verksamhet. Med två nya instruktörer och nyinköpt kurslitteratur så hade vi laddat upp för en härlig kursvinter. Men vi hann liksom bara starta upp så ställdes alla fysiska träffar in. Just nu är i princip all verksamhet på paus. Styrelsen och sektorerna ska sammanfatta sitt år och försöka sätta nya mål för verksamhetsåret 2021.

September 2020. Det blev en väldigt konstig vår och sommar med covid -19. Vi fick stryka en hel del tävlingar och en del andra tävlingsformer dök upp. Vi har haft flera online tävlingar i rally bland annat. Agilitysektorn arrangerade DM för första gången på 6 år. Kurser har vi kunnat haft om än med en del restriktioner, i alla fall i våras då det var hårda restriktioner från skk i början med max tio deltagare. Vi har kunnat lösa det med små kursgäng och genom att vara utomhus. Tack vare att vi har stora ytor så har det fungerat väldigt bra. Medlemsantalet ökar och så även valpar verkar det som. I skrivande stund har vi 14 valpar på kurs fördelade på två gäng.

Mars 2020. Då har vi haft årsmöte och avtackat Mia V som ledamot i styrelsen. Ny i vårt gäng är Siv D som vi hoppas ska trivas med oss. Vi har också fått en ny ordförande i Ulrika Eklind. Vi delade också ut priser till våra nominerade medlemmar. Jonna, Andreas och Therese fick pris. Vi har kickat igång året med en del verksamhet som kan hållas inomhus. Mia L har två kortare kurser i nosework och Karin och Sara kör agilitykurser i tre grupper parallellt i Kilafors. Vi har en lydnadstävling på ingång och flera från klubben som deltar. Spännande och roligt att fler kommer igång att tävla. Noseworksektorn planerar för månadsvisa gemensamma träningar och hade sin första nu i helgen som var. Vi ser fram mot våren och sommaren och alla härliga hundmöten framöver.

Dec 2019. Hösten har varit intensiv men lite kort om vad som hänt kan vara på sin plats. Vi har haft en del kurser, valpkurser, rally och nosework. Tävlingar har vi haft både i bruks och lydnad. De har genomförts trots att vi som många andra klubbar lider brist på egna funktionärer. Tack till alla domare, sekreterare och tävlingsledare som kunnat hoppa in hos oss. Det var riktigt roligt att se hur många hemmaekipage som ställde upp på vår startklass tävling i december. Vi har haft lite andra aktiviteter också Agilityn har haft några tematräningar. Den senaste valpkursen hade en uppföljningsdag med Sara och Eva A då de visade rallylydnad. En kväll var Lars Brungs på klubben och informerade om viltspår också.

Aug 2019. Sommaren har passerat och nu ser vi fram mot aktiva dagar i höst. Det har varit två tävlingar i lydnad med startklass och klass 1. Kul att se att flera hemmaekipage går från klarhet till klarhet. Vi har också haft en helg med rallylydnad alla klasser, vilken lockade hit en del långväga ekipage. Distriktsmästerskapet ingick också i mästarklassen på den tävlingen. Agilityn hade en officiell klass 1 och ett tunnelrace i juli. Köket är ju alltid navet på våra tävlingar och vi vill passa på att tacka alla som bakat så det finns smarriga saker att köpa. Tack till er andra som ställt upp som funktionärer också. Vi hade en härlig helg arrangerad av TÄS full av träning, umgänge och fest.

Maj 2019. Det har varit en vår fylld av händelser och aktiviteter. Vi har haft två agilitykurser i Kilafors, en nybörjare och en förberedande. Det har varit en tävlingskurs i rallylydnad och det pågår just nu nosework för nybörjare och valpkurs. Det har också varit externa instruktörer här och haft kurser för våra tävlingsekipage i bruks/lydnad och agility. Tematräffar i agility har vi haft ett gäng och även ett tunnelrace. Tisdagsträningarna har dragit igång och vi ser fram mot en skön sommar. Vi har haft två lydnadstävlingar, på dessa har flera hemmaekipage  deltagit vilket är jättekul att se.  Vi har haft tillfällen med ringträning och noseworkträning.

Februari 2019. Det kan kännas som att det är lite lågsäsong på klubben såhär på vintern men om man ser i våra faceebookgrupper så har det faktiskt varit en hel del aktivitet på sistone. Både agilityträningar, lydnadsträningar och dragträffar har det varit. Vi har haft hit Micke Hedman på en uppskattad fortsättningshelg i nosework. Vi kör en nybörjare agilitykurs just nu och en tävlingskurs i rallylydnad. Vi hade vårt årsmöte förra helgen och vi hälsar Jannett och Anders välkomna in i styrelsen.  Ulla och Sara avtackades på årsmötet för sitt fina jobb i styrelsen. På årsmötet delades också pris ut till Anita Söderholm som årets eldsjäl och Jannett Källänge som årets kursare. Vi har haft hit Micke Hedman på en uppskattad fortsättningshelg i nosework. Vi kör en nybörjare agilitykurs just nu och en tävlingskurs i rallylydnad. Hemsidan är uppdaterad med nya styrelsen och sektorer.

December 2018. Sedan sist så har Laila C och Mona B haft en endagskurs i rallylydnad. Nosework nybörjarkursen har avslutats. Vi har smygstartat vår nya kommite i nosework och sammankallande där kommer att vara Ulrika Eklind.  Jörgen Mattson var och visade specialsök med sin tjänstehund. Vi har fått två nyutbildade instruktörer Lena P (allmänlydnadsinstruktör) och Karin Spännare (Agility) Vi hade ett medlemsmöte just innan julfesten. Vi hade en träff då vi pratade nya lydnadsregler och vi har haft en lydnadstävling (startklass och klass 1) i Kilafors Hundhall. Vi hade ett medlemsmöte då styrelsen lyfte en fråga ang två stycken hedersmedlemskap. Efter det hade vi en välbesökt julfest med god mat och roliga lekar. Styrelsen påminner om nomineringar till årets priser. Det är dags för sektorerna att komma in med sina verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner inför nästa år. Nästa sektormöte är det viktigt att så många som möjligt ur alla kommitteer kan komma på och det blir: Onsdag den 16/1 kl 18.30

Oktober 2018. Vi hade ett medlemsmöte som inte var så välbesökt och eftersom vi gärna vill hålla våra medlemmar uppdaterade om vad som händer så beslutade vi att skriva några rader så här i stället. Vi har haft några tävlingar i lydnad och bruks i höst, en brukstävling blev inställt pgr av div markbekymmer. Flertalet kurser har gått av stapeln, Valpkurs, fortsättning och nybörjar rally. Nybörjare i nosework pågår och nybörjargänget i rally ska ha en dag fortsättning. Klubben arrangerar också en instruktörsutbildning i agility där fyra stycken från distriktet utbildar sig. På andra delen av den kursen ska de blivande instruktörerna träna praktiskt och några av klubbens ekipage ställer upp. Vi hade Helena Bohlin som kom och berättade lite mer om hennes resa i nosework. Från att bara vilja träna och aktivera sin hund till att bli den första i Sverige klar för klass tre. Stort tack till dig Helena! En regelrevidering är på gång när det gäller bruks och lydnad, intresserade får gärna komma och diskutera detta på måndag den 5 november kl 19.00. Det blir inget KM som det ser ut nu, det skulle vara om någon blir sugen i vinter att arrangera något men just nu känns de aktiva i respektive sektor ganska slitna. Vi bestämde också på senaste mötet att starta upp en ny kommiteé för nosework, det ska bli kul och se hur det kan utvecklas på vår klubb. Vi påminner om att Jörgen Mattson kommer med sin tjänstehund och visar upp lite specialsök onsdagen den 14 november kl 18.00. Styrelsen mottager gärna nomineringar till årets priser. Skriv vilken person du vill nominera och varför: E-post. Allt från det stora till lilla går bra, en jättebra instruktör, en perfekt kurskamrat, fina tävlingsresultat eller äntligen vågat debutera. Någon som har målat, bakat, röjt, ordnat en fest eller byggt något. En positiv förebild helt enkelt, styrelsen tar emot nomineringarna och beslutar. Priserna delas ut på årsmötet. Håll ögonen öppna för det blir med stor sannolikhet julfest även i år!