Information från styrelsen

Hört och hänt (aug 2019)
Sommaren har passerat och nu ser vi fram mot aktiva dagar i höst. Det har varit två tävlingar i lydnad med startklass och klass 1. Kul att se att flera hemmaekipage går från klarhet till klarhet. Vi har också haft en helg med rallylydnad alla klasser, vilken lockade hit en del långväga ekipage. Distriktsmästerskapet ingick också i mästarklassen på den tävlingen. Agilityn hade en officiell klass 1 och ett tunnelrace i juli. Köket är ju alltid navet på våra tävlingar och vi vill passa på att tacka alla som bakat så det finns smarriga saker att köpa. Tack till er andra som ställt upp som funktionärer också. Vi hade en härlig helg arrangerad av TÄS full av träning, umgänge och fest.

Maj 2019. Det har varit en vår fylld av händelser och aktiviteter. Vi har haft två agilitykurser i Kilafors, en nybörjare och en förberedande. Det har varit en tävlingskurs i rallylydnad och det pågår just nu nosework för nybörjare och valpkurs. Det har också varit externa instruktörer här och haft kurser för våra tävlingsekipage i bruks/lydnad och agility. Tematräffar i agility har vi haft ett gäng och även ett tunnelrace. Tisdagsträningarna har dragit igång och vi ser fram mot en skön sommar. Vi har haft två lydnadstävlingar, på dessa har flera hemmaekipage  deltagit vilket är jättekul att se.  Vi har haft tillfällen med ringträning och noseworkträning.

Februari 2019. Det kan kännas som att det är lite lågsäsong på klubben såhär på vintern men om man ser i våra faceebookgrupper så har det faktiskt varit en hel del aktivitet på sistone. Både agilityträningar, lydnadsträningar och dragträffar har det varit. Vi har haft hit Micke Hedman på en uppskattad fortsättningshelg i nosework. Vi kör en nybörjare agilitykurs just nu och en tävlingskurs i rallylydnad. Vi hade vårt årsmöte förra helgen och vi hälsar Jannett och Anders välkomna in i styrelsen.  Ulla och Sara avtackades på årsmötet för sitt fina jobb i styrelsen. På årsmötet delades också pris ut till Anita Söderholm som årets eldsjäl och Jannett Källänge som årets kursare. Vi har haft hit Micke Hedman på en uppskattad fortsättningshelg i nosework. Vi kör en nybörjare agilitykurs just nu och en tävlingskurs i rallylydnad. Hemsidan är uppdaterad med nya styrelsen och sektorer.

December 2018. Sedan sist så har Laila C och Mona B haft en endagskurs i rallylydnad. Nosework nybörjarkursen har avslutats. Vi har smygstartat vår nya kommite i nosework och sammankallande där kommer att vara Ulrika Eklind.  Jörgen Mattson var och visade specialsök med sin tjänstehund. Vi har fått två nyutbildade instruktörer Lena P (allmänlydnadsinstruktör) och Karin Spännare (Agility) Vi hade ett medlemsmöte just innan julfesten. Vi hade en träff då vi pratade nya lydnadsregler och vi har haft en lydnadstävling (startklass och klass 1) i Kilafors Hundhall. Vi hade ett medlemsmöte då styrelsen lyfte en fråga ang två stycken hedersmedlemskap. Efter det hade vi en välbesökt julfest med god mat och roliga lekar. Styrelsen påminner om nomineringar till årets priser. Det är dags för sektorerna att komma in med sina verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner inför nästa år. Nästa sektormöte är det viktigt att så många som möjligt ur alla kommitteer kan komma på och det blir: Onsdag den 16/1 kl 18.30

 

Oktober 2018. Vi hade ett medlemsmöte som inte var så välbesökt och eftersom vi gärna vill hålla våra medlemmar uppdaterade om vad som händer så beslutade vi att skriva några rader så här i stället. Vi har haft några tävlingar i lydnad och bruks i höst, en brukstävling blev inställt pgr av div markbekymmer. Flertalet kurser har gått av stapeln, Valpkurs, fortsättning och nybörjar rally. Nybörjare i nosework pågår och nybörjargänget i rally ska ha en dag fortsättning. Klubben arrangerar också en instruktörsutbildning i agility där fyra stycken från distriktet utbildar sig. På andra delen av den kursen ska de blivande instruktörerna träna praktiskt och några av klubbens ekipage ställer upp. Vi hade Helena Bohlin som kom och berättade lite mer om hennes resa i nosework. Från att bara vilja träna och aktivera sin hund till att bli den första i Sverige klar för klass tre. Stort tack till dig Helena! En regelrevidering är på gång när det gäller bruks och lydnad, intresserade får gärna komma och diskutera detta på måndag den 5 november kl 19.00. Det blir inget KM som det ser ut nu, det skulle vara om någon blir sugen i vinter att arrangera något men just nu känns de aktiva i respektive sektor ganska slitna. Vi bestämde också på senaste mötet att starta upp en ny kommiteé för nosework, det ska bli kul och se hur det kan utvecklas på vår klubb. Vi påminner om att Jörgen Mattson kommer med sin tjänstehund och visar upp lite specialsök onsdagen den 14 november kl 18.00. Styrelsen mottager gärna nomineringar till årets priser. Skriv vilken person du vill nominera och varför: E-post. Allt från det stora till lilla går bra, en jättebra instruktör, en perfekt kurskamrat, fina tävlingsresultat eller äntligen vågat debutera. Någon som har målat, bakat, röjt, ordnat en fest eller byggt något. En positiv förebild helt enkelt, styrelsen tar emot nomineringarna och beslutar. Priserna delas ut på årsmötet. Håll ögonen öppna för det blir med stor sannolikhet julfest även i år!