Våra Instruktörer

Namn: Sara Alfredsson
Utbildningar: sbk instruktör
Håller kurser i: Allmänlydad och valpkurser
Kontakt: 070-2258415,  s_hagglund@hotmail.com

Jag fick min första hund när jag var 14 år. På den tiden var det hästar som var mitt största intresse och hunden var min promenadkompis och kär familjemedlem. Jag har haft en hel del raser genom åren. Jaktgolden, shar pei, labrador, engelsk cockerspaniel, australien shepherd och sheltie. Även två blandraser har funnits.
För sju år sedan skaffade jag min första hund som jag planerade att träna och tävla med. Det är en sheltie tik som skulle få en agilitykarriär. Vi gick ett antal kurser och det var roligt, men jag fastnade aldrig för agilityn. När jag däremot bara för skojs skull testade en lydnadskurs blev jag fast. Vi har nu tränat och tävlat en hel del lydnad. Jag blev sedan även ägare till en Australian shepherd tik som jag tävlade lydnad med, men som jag även testade bruksgrenen spår med. Brukset var ännu roligare än lydnaden och nu har jag två aussie tikar som jag tävlar bruksspår med.
Jag tävlar även rallylydnad med alla tre hundarna, en rolig gren som både jag och hundarna gillar.

Det jag gillar mest med hundträning är problemlösningen. Alla hundar och människor fungerar olika och det finns inte alltid någon färdig mall för hur vi ska lägga upp vår träning för att få bästa resultat. Det är detta som gör träningen så spännande.
Min filosofi är: Hundträning ska vara roligt, är det inte roligt måste vi ändra på något 🙂 Jag tycker det är lika spännande att lära känna alla nya hundar som sina ägare, det är mixen som är det roliga.

När jag inte tränar hund arbetar jag som tandsköterska och platschef på Smile Tandvård Bollnäs (föredetta TA Tandvård).
Jag bor på landet i Kilafors tillsammans med min man, två tonårskillar, tre hundar och tre katter.


Namn: Karin Spännare
Utbildningar: Agility A1, A2  och SBK Instruktör
Håller kurser i: Mest agility men fuskar även på annat
Kontakt: 070-367 21 82 eller salsasmatte@gmail.com

Jag har sedan jag var liten haft djur, det började med hamstrar, kaniner och andra smådjur och övergick sedan till häst. Vi hade en golden i familjen som flyttade med mig hemifrån. När hon gick bort så tog jag hand om en djurskyddshund med inte alltför härlig historia. Att göra mer med hund (än bara sällskap) gjorde jag runt -97 då jag började kurs i agility och allmänlydnad med våra stövarkorsningar (de jagade också) 1999 köpte jag min första bordercollie med löftet om att då sälja hästarna. Sedan dess har det bara varit hund för mig. Jag fastnade också då i agilityträsket. Har tävlat på SM nivå i agility längre tillbaks och kvalade SM individuellt samt lag många år i rad. Numera tävlar jag sparsamt men tränar desto mer, jag älskar att pilla med detaljer. Har också under årens lopp tävlat en hel del lydnad, vi tog championatet i gamla elitklassen. Jag har provat på bruks, vallning och rallylydnad. Har haft en del olika raser genom åren förutom blandraser med stövare/spets så även en hamiltonstövare och jack russelterrier. Har just nu 4 bordercollies hemma som jag tränar vallning, lydnad, rally, agility och specialsök med. Har varit aktiv i Brukshundklubben sedan början av 2007 då jag började som webbmaster, nu har jag flertalet funktioner i klubben.

Det jag gillar mest med hundträning är att lösa problem och känslan man får av att se när polletten ramlar ner hos hunden. Min uppgift som tränare är ju att göra det lätt för hunden att göra rätt. Jag är otroligt ödmjuk inför detta med hundträning och känner att ju mer jag lär mig ju mindre känner jag att jag kan. Arv och hur man kan använda hundarnas egna drifter i träningen omvärderar jag och utvecklar hela tiden.

När jag inte håller på med hund så jobbar jag som musik, slöjd och fritidslärare på Segersta Skola. Driver också Kilafors Hundhall som vi byggt på familjens område i Lilltjära.


Namn: Sara Karlsson
Utbildningar: SBK instruktör, Agility A1, A2 samt freestyleinstruktör
Håller kurser i: Valpkurs, allmänlydnad, agility mm.
Kontakt: 070- 531 73 97 eller sara@peopleinthepark.se

Jag har alltid haft djur, alla möjliga. Växte upp med hästar och tävlade hoppning från jag var ca 10 år. När jag gick gymnasiet slutade jag med hästar och skaffade min första egna hund. En Dobermanntik som var en omplacering på 1.5år. Har haft lite olika raser genom åren. Tre stycken blandraser, lancashire heeler, parson russel terrier, mellanpudel och bichon havanais.
Jag har genom åren tränat och tävlat lite olika grenar. Agility, lydnad, rallylydnad, freestyle , heelwork, viltspår. Mest har jag tävlat agility, där Bonzo och jag tävlat på SM nivå några år. Men även tävlat SM i lagklass med ytterligare fyra hundar.
De senaste 7 åren har det pga andra intressen i familjen varit mindre hundträning/tävling. Inom agilityn har utvecklingen gått fram otroligt fort så just nu känner jag mig väldigt mycket som en nybörjare.
I familjen finns just nu fyra hundar, Bonzo 12 år parson russel terrier, Izzy 1 år mellanpudel, Kira 3 år och Queenie 6 mån som båda är Bichon Havanaiser.
Jag älskar att träna hund, spelar inte så stor roll vad vi gör. Jag tycker att det är roligt att hitta lösningar på hur jag ska få hunden att förstå vad jag vill.
Just nu går jag SKKs uppfödarutbildning och har i vår haft min första valpkull. Det är en helt ny grej för mig att vara uppfödare men det känns som en fantastiskt rolig grej att vara med och följa ”sina” valpar.
Jag bor på landet i Lilltjära med min man och två döttrar 18,19 år och en utflugen dotter som är 23 år.
Vi har även två hästar, lite höns och kaniner. När jag inte tränar hund jobbar jag som avbytare på ett jordbruk med mjölkkor.