Våra Instruktörer

Ulrika

Namn: Ulrika Eklind
Utbildningar: Certifierad SNWK Nose Work Instruktör och Doftprovsdomare
Håller kurser i: Nosework
Kontakt: 070-3545038, eklindulrika@gmail.com

Uppvuxen med hundar och div andra sällskapsdjur som kanin, papegojor, undulater och akvariefiskar. Som liten lekte jag hundkennel och drömde om en egen hund och när jag var 16 år var det dags, Lenita en Japansk Spets-tik. Utställning och avel blev ett stort intresse och två år senare föddes min första kull. Tyvärr omkom hon ett år senare i en tragisk bilolycka.
Har under åren även haft bl a schäfer, jämthund och varit fodervärd åt Hundskolan i Sollefteå till 2 labradorer.
 2002 fick jag äntligen chansen att köpa min första Dvärgschnauzer tik. Och med det så satte mitt intresse för utställning och avel fart igen. Även Riesenschnauzer kom in i familjen och idag har jag min kennel tillsammans med min dotter Stina.
2017 upptäckte jag den fantastiskt roliga hundsporten Nosework.Och tillsammans med mina Dvärgschnauzer-tikar Ruth och Pytte tävlar jag men framför allt så är nosework en rolig aktivering som stärker vårt samarbete och jag lär mig massor om deras fantastiska nos och jag ser hur dom utvecklas.
Eftersom vi gillar nosarbete så är viltspår något vi också pysslar med.
Jag är engagerad i Bollnäs Brukshundklubbs styrelse som kassör och har ibland varit en extra resurs på valpkurser på klubben.
Jobbar som djurvårdare och på apotek
Annika

Namn: Annika Lans
Utbildningar: SBK instruktör
Håller kurser i: Allmänlydnad och valpkurser.
Kontakt: 070-3811123, ba@balansen.com

Sedan barnsben har jag önskat mig en egen hund. Fick en katt och många kaniner istället, vilket (så här i efterhand) var ett klokt beslut av mina föräldrar. Passade andras hundar, klippte ut bilder och drömde. När jag pluggat färdigt var det äntligen dags för min första hund. En tjuvparningen av vår kompis draghund (som hade Sebirien husky, rottweiler, schäfer i blodet och en stor fin flatcoated retriever hane) blev min första valp. Lättlärd och trevlig tik som jag tränade efter bästa förmåga. Gick valpkurs och provade lite agility. Jag ville använda henne i drag men trots hennes arbetsvilja så var hon helt ointresserad av detta. Några år efter att ”Tama” gått bort, 2012, var det dags för nästa hund.Jag ville ha en mellanpudel. Det blev en 5 månaders dvärgpudel från en kennel som skulle lägga ner sin verksamhet. Bara en vecka efter vi hämtat hem ”Mio” åkte vi i väg till en hundskola för att börja utbilda honom till diabeteshund åt vår mellanson, då 5 år. Det var en slump att jag hamnade på denna hundskola då jag egentligen bara hört av mig för att få lite tips hur jag skulle kunna träna själv under min mammaledighet. Efter ett år av träning på hundskola och mycket träning hemma var vi klara. Lärde mig mycket om klickerträning, vardagslydnad och nosarbete. Gick en Rallylydnadskurs och tränade mycket trix hemma. 2019 köpte vi Sammi. En 10 månaders mellanpudel som skulle omplaceras. Arbetsvillig och ivrig på att lära sig nytt. Vi tränar och tävlar nu i Rallylydnad och Agility. Jag har alltid haft en liten dröm att få tävla med hund och inspirerats av alla duktiga förare. Det är verkligen så roligt som jag trodde. Att nu få föra kunskaper vidare och inspirera andra känns mycket bra. Har alltid tänkt ”hur svårt kan det va?” Det kan vara lätt och det kan vara utmanande, men det är kanske det som är charmen med hundträning. Att tillsammans med föraren och hunden hitta de bästa lösningarna och den roligaste träningen. Jag har gått många aktiveringskurser, utbildning -markerande diabeteshund. Hundinstruktör i allmänlydnad och valpkurs. Arbetar som: Leg. Sjukgymnast/Fysioterapeut och har en bred instruktörsroll inom Fritidsenheten Bollnäs Kommun. Bor i Bollnäs med min man, tre pojkar och två hundar.

Sara A

Namn: Sara Alfredsson
Utbildningar: sbk instruktör, friskvårdsinstruktör
Håller kurser i: Allmänlydnad, brukslydnad och valpkurser
Kontakt: 070-2258415,  s_hagglund@hotmail.com

Jag fick min första hund när jag var 14 år. På den tiden var det hästar som var mitt största intresse och hunden var min promenadkompis och kär familjemedlem. Jag har haft en hel del raser genom åren. Jaktgolden, shar pei, labrador, engelsk cockerspaniel, australien shepherd och sheltie. Även två blandraser har funnits. För sju år sedan skaffade jag min första hund som jag planerade att träna och tävla med. Det är en sheltie tik som skulle få en agilitykarriär. Vi gick ett antal kurser och det var roligt, men jag fastnade aldrig för agilityn. När jag däremot bara för skojs skull testade en lydnadskurs blev jag fast. Vi har nu tränat och tävlat en hel del lydnad. Jag blev sedan även ägare till en Australian shepherd tik som jag tävlade lydnad med, men som jag även testade bruksgrenen spår med. Brukset var ännu roligare än lydnaden och nu har jag tre aussie tikar som jag tävlar bruksspår med. Jag tävlar även rallylydnad med alla tre hundarna, en rolig gren som både jag och hundarna gillar. Det jag gillar mest med hundträning är problemlösningen. Alla hundar och människor fungerar olika och det finns inte alltid någon färdig mall för hur vi ska lägga upp vår träning för att få bästa resultat. Det är detta som gör träningen så spännande. Min filosofi är: Hundträning ska vara roligt, är det inte roligt måste vi ändra på något 🙂 Jag tycker det är lika spännande att lära känna alla nya hundar som sina ägare, det är mixen som är det roliga. När jag inte tränar hund arbetar jag som tandsköterska på Smile Tandvård Bollnäs (föredetta TA Tandvård). Jag bor på landet i Kilafors tillsammans med min man, två tonårskillar, fyra hundar och tre katter.


Karin

Namn: Karin Spännare
Utbildningar: Agility A1, A2, SBK allmänlydnad och specialsöksinstruktör
Håller kurser i: Mest agility men fuskar även på annat
Kontakt: 070-367 21 82 eller salsasmatte@gmail.com

Jag har sedan jag var liten haft djur, det började med hamstrar, kaniner och andra smådjur och övergick sedan till häst. Vi hade en golden i familjen som flyttade med mig hemifrån. När hon gick bort så tog jag hand om en djurskyddshund med inte alltför härlig historia. Att göra mer med hund (än bara sällskap) gjorde jag runt -97 då jag började kurs i agility och allmänlydnad med våra stövarkorsningar (de jagade också) 1999 köpte jag min första bordercollie med löftet om att då sälja hästarna. Sedan dess har det bara varit hund för mig. Jag fastnade också då i agilityträsket. Har tävlat på SM nivå i agility längre tillbaks och kvalade SM individuellt samt lag många år i rad. Numera tävlar jag sparsamt men tränar desto mer, jag älskar att pilla med detaljer. Har också under årens lopp tävlat en hel del lydnad, vi tog championatet i gamla elitklassen. Jag har provat på bruks, vallning och rallylydnad. Har haft en del olika raser genom åren förutom blandraser med stövare/spets så även en hamiltonstövare och jack russelterrier. Har just nu 4 bordercollies (två pensionärer) hemma som jag tränar vallning, agility, rallylydnad och specialsök med. Har varit aktiv i Brukshundklubben sedan början av 2007 då jag började som webbmaster, nu har jag flertalet funktioner i klubben. Det jag gillar mest med hundträning är att lösa problem och känslan man får av att se när polletten ramlar ner hos hunden. Min uppgift som tränare är ju att göra det lätt för hunden att göra rätt. Jag är otroligt ödmjuk inför detta med hundträning och känner att ju mer jag lär mig ju mindre känner jag att jag kan. Arv och hur man kan använda hundarnas egna drifter i träningen omvärderar jag och utvecklar hela tiden. När jag inte håller på med hund så jobbar jag som musik och slöjdlärare på Segersta och Västansjö Skola. Driver också Kilafors Hundhall som vi byggt på familjens område i Lilltjära.


Sara K

Namn: Sara Karlsson
Utbildningar: SBK instruktör, Agility A1, A2 samt freestyleinstruktör
Håller kurser i: Rallylydnad och agility.
Kontakt: 070- 531 73 97 eller sara@peopleinthepark.se

Jag har alltid haft djur, alla möjliga. Växte upp med hästar och tävlade hoppning från jag var ca 10 år. När jag gick gymnasiet slutade jag med hästar och skaffade min första egna hund. En Dobermanntik som var en omplacering på 1.5år. Har haft lite olika raser genom åren. Tre stycken blandraser, lancashire heeler, parson russel terrier, mellanpudel och bichon havanais.
Jag har genom åren tränat och tävlat lite olika grenar. Agility, lydnad, rallylydnad, freestyle , heelwork, viltspår. Mest har jag tävlat agility, där Bonzo och jag tävlat på SM nivå några år. Men även tävlat SM i lagklass med ytterligare fyra hundar. De senaste 7 åren har det pga andra intressen i familjen varit mindre hundträning/tävling. Inom agilityn har utvecklingen gått fram otroligt fort så just nu känner jag mig väldigt mycket som en nybörjare.
I familjen finns just nu fyra hundar, Signe storpudel,  Izzy mellanpudel, Kira och Queenie som båda är Bichon Havanaiser. Jag älskar att träna hund, spelar inte så stor roll vad vi gör. Jag tycker att det är roligt att hitta lösningar på hur jag ska få hunden att förstå vad jag vill.
Jag har också haft en valpkull förra året. Det är en helt ny grej för mig att vara uppfödare men det känns som en fantastiskt rolig grej att vara med och följa ”sina” valpar. Jag bor på landet i Lilltjära med min man och två döttrar och en utflugen dotter. När jag inte tränar hund jobbar jag som avbytare på ett jordbruk med mjölkkor.

Namn: Lena Persson
Utbildning: SBK-instruktör
Håller kurser i: valpkurs, allmänlydnad, tävlingslydnad mm.

Har alltid haft ett stort djurintresse, särskilt hundar, och är uppvuxen med jakthundar.
Då min önskan om egen hund aldrig slog in så fick jakthundarna vara substitut och hänga med på diverse upptåg och även kurser. När jag flyttade hemifrån stod en hund högst upp på inköpslistan och min första whippet flyttade in. Genom åren har jag haft både valpar och omplaceringar: whippet, hovawart, greyhound, italiensk vinthund och border collie.
Idag har jag en whippet, Aygo 9 år, och en bc, Jeston 1 år.
Jag har alltid gått kurser på brukshundklubben med mina hundar men det var med min andra greyhound som tanken på tävling väcktes även om vi aldrig kom så långt. Istället flyttade Aygo in och träning mot tävling startade redan när han var valp och det gav resultat så vi har tävlat lydnad, bruksspår och rallylydnad. Han är även utställd och har tävlat lure coursing. Att träna och tävla whippet är lite speciellt då rasen inte har den största arbetsmotorn men också är känslig för väder och vind så nästa hund blev en border collie. En ras avlad för arbete rakt igenom men för den saken skull ingen garanti till förstaplaceringarna. Jeston ska förutom att valla köra lydnad och möjligen bruksspår är det tänkt. Andra grenar som jag provat på med mina hundar genom åren är viltspår, agility, brukssök och nosework.
Förutom att vara instruktör så är jag aktiv i klubben som styrelseledamot, i kommittéer och som funktionär.